Виховний захід на тему: День святого Валентина – про кохання та взаємоповагу

 

Виховний захід

Виховний захід на тему: День святого

 Валентина – про кохання та взаємоповагу

Мета: ознайомити учнів  з історією створення Сьогодні ми дізнаємось про історію виникнення ,та про традиції святкування дня святого Валентина.

 

Обладнання:презентація, вікторина .

Хід заходу

Сьогодні ми дізнаємось про історію винекнення ,та про традиції святкування дня святого Валентина

День Святого Валентина — щорічне свято, яке відзначають 14 лютого. Назва походить від святого Валентина, якого згадує цього дня під час літургії Католицька церква

За Легендою

За легендою, християнський священник Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського (III ст.) й окрім основного покликання займався природничими науками та медициною. Войовничий імператор Клавдій вважав, що сім'я заважає солдатам воювати за імперію і видав едикт, що забороняв воїнам одружуватися. Валентин, попри цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, прийма́чка якого була сліпою. Священник оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютого.

Коротке відео ,за легендами винекнення!

Переглянемо коротке відео )

Про день святого Валентина є безліч легнд, а зараз ми розглянемо,як святкують День святого Валентина в різних країнах світу

Англія
А ось в Британії незаміжні дівчата 14 лютого встають до сходу сонця, стають біля вікна і дивляться на чоловіків. Згідно з повір'ям, перший чоловік, якого вони побачать, і є їх суженим. Дивно, але це повір'я жваве досі - правда, багато хто його дотримується жартома, щоб підняти собі настрій, і тільки.Популярними подарунками на Валентинів день в Англії вважаються солодощі у вигляді сердечок, м'які іграшки, особливо улюблені в Британії плюшеві ведмедики
Teddy, і незмінні листівки-валентинки.
Втім, у той час як більшість закоханих англійців в цей день обмінюються подарунками, в графстві Нортфолк Джек Валентин приносить подарунки дітям.

Франція
Уряд був змушений заборонити одну з традицій святкування цього дня. Самотні чоловіки і жінки збиралися в стоячих один навпроти одного будинках і перегукувались в пошуках пари. Чоловіки, які не були задоволені парою, що їм дісталася, могли піти на пошуки іншої. А жінки, які не змогли знайти собі пару, збиралися разом і спалювали фотографії чоловіків
.

Філіппіни
У Філіппінах в цей день проводяться масові весілля, в яких беруть участь сотні пар, в тому числі ті, хто не може дозволити собі витрати на весілля. Ці події часто спонсоруються урядом.

Японія
В Японії День святого Валентина нерозривно пов'язаний з шоколадом і традицією "гірі чоко" (
giri choco). Японки масово дарують шоколад своїм друзям і начальникам чоловічої статі. Нерідкі випадки, коли напередодні цього дня одна жінка купує 20 коробок шоколаду. У цей день і напередодні реалізується більше половини всіх цукерок, що продаються в Японії щорічно. А через місяць в Білий день, 14 березня, чоловіки даруватимуть своїм коханим ювелірні вироби, білизну і, вгадайте що... шоколад!

Італія
В Італії, в цей день називали Днем Весни і Любові. Всі урочистості проводились на свіжому повітрі - закохані гуляли цілий день, не перестаючи зізнаватися в любові. У Турині, наприклад, наречений і наречена оголошували всім про свої заручини саме в День Всіх Закоханих - ця старовинна традиція збереглася і до цього дня.
За кілька днів до свята італійські магазини прикрашаються величезною кількістю всіляких цукерок. Власне, і дарувати закоханим прийнято солодкі цукерки - вважається, чим більше цукерок подарують, тим міцніше буде їх любов.
Можливо, саме тому у закоханих існує поняття цукеркового періоду в стосунках - коли любов б'є через край. У цей день закохані пари зазвичай влаштовують романтичні вечері в ресторанах або піцеріях. Крім цукерок прийнято дарувати троянди, парфуми, шоколад і діаманти.
Ще одним дуже популярним подарунком у Італії є
Baci Perugina - маленькі горішки фундука, вкриті шоколадом. У кожній цукерці знаходиться записка з висловлюванням на любовну тему.

Отож у ти у кого є друга половинка ,постає питання ,як же цікаво провести це свято кльово )та незабутньо!

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

ІІІ курс

III курс

Завдання для ІІ курсу